#revenge

Home / Nieuws / Eerste etappe afgelast vanwege de regenval

Eerste etappe afgelast vanwege de regenval

Eerste etappe afgelast vanwege de regenval

Na een goede Proloog in de Dakar Rally stapte Robert van Pelt vandaag met veel enthousiasme op zijn Husqvarna om aan de eerste etappe te beginnen. De etappe liep van Rosario naar Villa Carlos Paz waarin de rijders 632 kilometer moesten afleggen met een special stage van 227 kilometer.

 

robertafgelast

 

Op de verbindingsroute naar de special stage regende het al flink waardoor de ASO besloot om de start uit te stellen. Alles werd nauwkeurig bekeken maar door de aanhoudende regenval met onweer werd uiteindelijk besloten om de etappe volledig te neutraliseren omdat de veiligheid van de deelnemers en het publiek niet gegarandeerd konden worden.

 

Commentaar Robert van Pelt:’’Na het goede begin van gisteren, stond ik vanochtend met veel motivatie op aan de eerste etappe te beginnen. Helaas werkt het weer niet mee en is het een wijs besluit van de organisatie om de etappe te neutraliseren. Morgen gaan we opnieuw met frisse moed van start en hopelijk is het weer dan een stuk beter’’.

 

De etappe van morgen loopt van Villa Carlos Paz naar Termas de Rio Hondo. Het zal een zware dag worden en met een totale lengte van 786 kilometer met daarvan 450 kilometer special stage, zal er veel gevraagd worden van de rijders!


icon

Get social with Robert


icon