#revenge

Home / Nieuws / #SerresRally Eindelijk winst in langste etappe

#SerresRally Eindelijk winst in langste etappe

#SerresRally Eindelijk winst in langste etappe

Robert van Pelt uit Ridderkerk is er in geslaagd om in de Serres Rally een etappezege te pakken. Deze overwinning kwam op de vijfde dag toen het moeilijk navigeren was en er gecontroleerd gereden moest worden. Robert kwam na een frontale botsing met Frans Verhoeven samen met hem over de finish en pakte hiermee zijn eerste etappezege in de rally.

 

In de vierde dag wist Robert een nette zevende tijd op de klokken te zetten. De etappe, een 26 kilometer lange sprint, was extreem technisch en aangezien Robert hier op zijn Dakarmotor aan de start komt, was hij iets in het nadeel omdat verschillende andere rijders gewoon op hun enduromotoren reden.

 

Helaas kende van Pelt ook nog tegenslag want zijn buddy seat schoot los waardoor hij toch wel wat kostbare tijd verloor. De vierde dag was tevens een halve rustdag waarop de motor werd gestript en opnieuw werd opgebouwd.

 

De vijfde dag was de langste dag van de rally met een af te leggen traject van 296 kilometer. Het navigeren was hier erg belangrijk en daarom heeft Robert alles rustig opgepakt en gecontroleerd gereden. Na 100 kilometer kwam hij aan de leiding en reed vervolgens samen met Frans Verhoeven om en om aan de leiding. Echter na een kleine crash, pakte Robert de motor op en reed vanwege de duizeligheid de verkeerde kant op. Dit had tot gevolg dat hij frontaal op Frans Verhoeven knalde. Beide rijders reden 50 kilometer per uur maar wonder boven wonder hielden ze er niets aan over. Samen reden ze naar de finish en zo wist Robert zijn eerste etappezege van de rally te pakken.


icon

Get social with Robert


icon