#revenge

Home / Nieuws / #ISDE Zilver voor Robert in Slowakije

#ISDE Zilver voor Robert in Slowakije

#ISDE Zilver voor Robert in Slowakije

Robert van Pelt heeft een zilveren medaille gehaald tijdens de International Six Days Enduro in Slowakije.

 

De zwaarste en meest bekende enduro-wedstrijd ter wereld werd gehouden in Slowakije, in Kosice. 548 deelnemers uit heel de wereld hadden zich ingeschreven om hun land te vertegenwoordigen over de heuvelachtige pistes. De wedstrijd bestond uit zes dagen van ongeveer 260 kilometer met daarin zes klassementsproeven. Regen en talloze extreem steile hellingen maakten van deze editie één van de zwaarsten van de laatste jaren.

 

Een dag na thuiskomst van de Serres rally in Griekenland is Robert met zijn ouders vertrokken naar Slowakije. Er werd geacclimatiseerd en de proeven werden verkend. De keuring van de gloednieuwe Husqvarna FE2016 werd netjes doorlopen en de zenuwen staken op. Robert had nog nooit zulke wedstrijden gereden en heeft zich niet kunnen voorbereiden op de extreme stukken. Toch was de Ridderkerker van plan te verbazen op de naar zijn mening snellere en handelbaardere machine van Husqvarna.

 

De eerste dag begon met een tegenslag. Op de eerste proef zag Robert in het donkere bos een boomstronk over het hoofd en werd bijna gelanceerd. Gelukkig wist hij de machine onder controle te houden en wist er een 29e tijd uit te slepen. De volgende twee proeven werden binnen de top-10 afgesloten. Daarna moest Robert het tempo terugnemen en werd er op dag 1 een fantastisch resultaat neergezet. Een 22e plaats op dag 1 tijdens zijn debuut.

 

De volgende dagen wist Robert achtereenvolgens goede tijden op de klokken te zetten. Kleine crashes en een gebrek aan ervaring weerhielden Robert van de gehoopte top-20 tijden. Na 5 dagen stond Robert op een 33e plaats algemeen en er werd de volgende dag alleen een slotcross gehouden.

 

Tijdens de slotcross kon Robert brutaal de kopstart pakken en wist deze heat met een voorsprong van 46 seconden te winnen. Dit betekende een 7e plaats in de klasse en hierdoor werden nog twee plaatsen opgeschoten in het algemeen klassement.

 

Een tevreden Robert van Pelt: ‘Het was een extreem zware week voor mij. Er zaten zulke steile hellingen bij waar ik niet op getraind heb en niet gewend ben. Af en toe moest ik terug omdat mijn voorgangers ook niet boven konden komen en het pad blokkeerden. De proeven waren extreem mooi en gelukkig zijn we gefinisht en dat is het belangrijkste. Ik begin de smaak te krijgen en zal proberen volgend jaar enkele EK’s te rijden wanneer de kalender het toelaat. Op dit moment is Dakar nog steeds mijn hoofddoel en daar gaan we nu naartoe werken’.

 

RS2_6595

icon

Get social with Robert


icon