#revenge

Home / Nieuws / Robert van Pelt klaar voor de start van de Dakar Rally

Robert van Pelt klaar voor de start van de Dakar Rally

Robert van Pelt klaar voor de start van de Dakar Rally

Husqvarna-rijder Robert van Pelt is klaar om van start te gaan in de 2017 editie van de Dakar Rally. De administratieve en technische keuring verliepen soepel voor de Ridderkerker. ‘’Op een hoofdlampje na was alles tip top in orde,’’ waren de woorden van Robert na de keuring.

 

dakar2017_leg0_30_12_037

 

Het is bijzonder warm in Paraguay en met temperaturen rond de 40 graden was het vooral zaak om rustig je dingen te doen en je energie zoveel mogelijk te sparen. Ook de luchtvochtigheid is extreem hoog!

 

Voordat Robert morgen van start kan gaan, hoeft hij vanavond enkel nog de openingsceremonie te doen waarbij de rijders over het podium rijden en voorgesteld worden aan de duizenden enthousiaste fans! ‘’Na de ceremonie snel het bed in want morgen gaat het echt beginnen. Ik heb alles goed voor elkaar en kijk enorm uit naar de start van de rally.’’

 

De eerste etappe loopt van Asuncion naar Resistencia en heeft een korte proef over 39 kilometer, met een verbindingsroute van 415 kilometer. Robert gaat morgen om 06:30 uur lokale tijd van start en zal deze eerste dag vooral gebruiken om lekker in het ritme te komen.


icon

Get social with Robert


icon