#revenge

Home / Nieuws / Robert van Pelt klaar voor start Dakar Rally

Robert van Pelt klaar voor start Dakar Rally

Robert van Pelt klaar voor start Dakar Rally

Husqvarna-rijder Robert van Pelt heeft bijna een jaar moeten wachten om revanche te kunnen nemen in de Dakar Rally. Vorig jaar moest de 22-jarige Ridderkerker al in een vroeg stadium vanwege uitdroging uit de wedstrijd stappen. Deze tegenslag heeft flink aan hem geknaagd maar hem daarnaast ook extra motivatie gegeven om zich tot in de puntjes voor te bereiden en dit jaar een nieuwe gooi te doen naar succes in de 2016 editie van de Dakar Rally.

 

robertargentinie

 

Robert kwam afgelopen maandag al aan in Buenos Aires om alvast wat te acclimatiseren en alles goed voor te bereiden voor de start van morgen. Gedurende de week is het materiaal opgehaald in de haven en hebben Robert en de monteurs alles zorgvuldig nagekeken om niet voor verrassingen te komen staan. Op donderdag stapte Robert op zijn Husqvarna om nog even een laatste testrit te maken, om er zo zeker van te zien dat alles goed is. Deze verliep perfect en met vertrouwen ziet hij de start van de rally tegemoet.

 

Alles komt nu in een hoog tempo dichterbij en de adrenaline begint door de aderen van Robert zijn lichaam te stromen. Op zaterdag staat de rijders een mini special te wachten. Deze loopt van Buenos Aires naar het bivak in Rosario. De verwachte rijtijd zal rond de vijftien minuten liggen waardoor we nog niet kunnen spreken van een eerste dag. Dit kan wel gezegd worden van de tweede dag want dan zullen de rijders een traject afleggen van in totaal 632 kilometer met daarin een special stage van 227 kilometer. De eerste week bestaat uit veel snelheid. Daarna gaan ze naar Bolivia waar de hoogte een rol zal gaan spelen en in de tweede week gaan de rijders de duinen in. Kortom een zware Dakar rally, wat net als in alle andere jaren een groot avontuur zal worden voor alle rijders.

 

Robert is er klaar voor en zal alles in het werk stellen om de rally uit te rijden en om in de top twintig te finishen. Klik hier om een kort filmpje te bekijken van zijn laatste test voor de Dakar Rally.

 

Tot slot wil Robert iedereen een gezond en sportief 2016 toewensen!

 

 


icon

Get social with Robert


icon