#revenge

Home / Nieuws / Van Pelt meldt zich af voor de Dutch Masters in Axel

Van Pelt meldt zich af voor de Dutch Masters in Axel

Van Pelt meldt zich af voor de Dutch Masters in Axel

Husqvarna-rijder Robert van Pelt heeft zich noodgedwongen moeten afmelden voor de eerste Dutch Masters of Motocross in Axel aankomend weekend. Robert heeft na Dakar nog niet met de motor kunnen rijden door een aanhoudende schouderblessure die hij in Argentinië heeft opgelopen.

 

Vol adrenaline is de 22-jarige Ridderkerker door de laatste dagen gekomen in Dakar. Na een crash op snelheid tijdens de 10e etappe wist hij toch de finish te bereiken. Al snel werd duidelijk dat er een luxatie zat in het AC-gewricht. Met pijnstillers en doorzettingsvermogen werden nog enkele solide dagen volbracht zonder enige kracht in de linkerschouder.12068701_442751799182843_8332130727079957347_o
”Ik blijf maar kloten met de schouder. Bij thuiskomst werd verteld dat ik een aantal weken rust moest nemen en dat het vanzelf zou helen. Na deze weken ben ik begonnen met wat kleine trainingen waarbij al snel bleek dat de schouder niet zou herstellen. Na een echo en diverse scans is gebleken dat het AC-gewricht extreem ontstoken is door de val met als gevolg dat ik geen kracht heb in de schouder. Afgelopen maandag is een injectie met cortisone ingespoten die de ontsteking moet remmen. Tijdens de echogeleidende injectie is gebleken dat er ook nog een stuk kraakbeen los in mijn schouder zit. Wanneer de injectie niet helpt zal ik onder het mes moeten”.

 

 

Robert zal zich nu volledig focussen op het herstel en daarna wordt bekend gemaakt of Robert fit genoeg zal zijn voor de ONK in Markelo. Ook de wedstrijd in Mill zal zo goed als zeker onhaalbaar zijn voor de rally-specialist.


icon

Get social with Robert


icon