#revenge

Home / Profiel

Profiel

Robert van Pelt


icon
Robert van Pelt
Woonplaats Ridderkerk
Geboortedatum 05-06-1993
Status Vrijgezel
Beroep Student bedrijfseconomie
Hobbies Enduro, Downhill Mountain Bike, Skieën

Crossen is een vast onderdeel bij de familie Van Pelt. Zo heeft Robert vele jaren jeugdkampioenschappen motocross gereden. Doordat zijn vader tien keer Dakar heeft uitgereden kreeg hij al op zeer jonge leeftijd het Dakar-virus te pakken. Een week voor de inschrijving van de 2012 Dakar vroeg de vader van Robert of hij ook zin had om mee te gaan. Frappant detail is dat hij hierdoor de jongste deelnemer ooit zou worden. Aangezien Dakar een terecht strenge selectie hanteert werd Robert van Pelt dat jaar niet toegelaten als deelnemer.

 

Dakar 2013!
Na zijn eerste deelname aan Dakar was hij vastbesloten om nooit meer terug te keren….. Robert durfde niet harder dan 100 km per uur op de proeven te rijden en elke steen probeerde hij kost wat het kost te ontwijken, zichzelf continu afvragend waar hij nu toch mee bezig was. Tijdens zijn eerste Dakar behaalde hij wel een achtste plaats in het dagklassement. Echter wegens een enorm tekort aan ervaring, de lange dagen en de kistklasse was het aanhoudende hoge tempo voor hem een ware slijtageslag. Resultaat een 47e plaats, derde in de marathonklasse en de jongste Dakar finisher ooit in de motorcategorie en tevens jongste deelnemer dat jaar!

 

Enkele weken na de Dakar realiseerde hij zich dat de verslaving groter was dan het gemis, kortom vanaf dat moment was ook Robert van Pelt volledig verslaafd aan het Rally Raid rijden en Dakar in het bijzonder.

 

Het jaar 2014 moest zijn Dakar jaar worden in de kistklasse en met een keurige 7e plaats op dag 5 was hij prima tevreden. Wel besefte hij dat hij met het hoge tempo dat hij de eerste week reed de Dakar niet uit zou kunnen rijden, mede omdat het sleutelen extra tijd in beslag nam en hij als kistrijder niet genoeg onderdelen mee mocht nemen in zijn kist. Daarom de tweede week bewust rustiger aan gedaan. Op de voorlaatste Dakar dag bezette hij de 23ste plek en 2 uur voorsprong in het algemeen klassement van de kistklasse. De laatste dag was een echte bijltjes dag, doordat zijn ketting brak verloor Robert heel veel tijd. Maar door hulp van andere finishte hij toch nog als 27e met maar 13 minuten voorsprong op de nummer 2 in de kistklasse. Robert van Pelt werd overigens opnieuw de jongste uitrijder van deze editie


Get social with Robert


icon